Digdir logomarkAltinn

Godkjenning av slakteri

Foretak som driver slakting, produksjon og bearbeiding av kjøtt skal godkjennes av Mattilsynet.

Kven skal bruke skjemaet?

Foretak som driver slakting, produksjon og bearbeiding av kjøtt

Kvifor skal skjemaet brukast?Mer om Skjemaet

Alle slakteri i Norge skal være godkjent av Mattilsynet. De må rette seg både etter regelverket for hygiene og etter regelverk for dyrevelferd og dyrehelse.

Mattilsynet fører tilsyn med at regelverket blir fulgt. Dette gjelder dyrevelferdsregelverket så lenge dyrene er i live, og det gjelder hygieneregelverket for den videre slaktebehandlingen.

Mattilsynet kontrollerer også all slakt.

Mattilsynet om slakting av dyrMattilsynet om slakting av landdyr

Trenger du hjelp?

Mattilsynet svarer på spørsmål knyttet til utfylling av skjemaet:postmottak@mattilsynet.notlf: 22 40 00 00